Förnyat förtroende från Indianerna Speedway 2024 – går in på sjunde året

Ett nytt avtal har signerats för 2024. Avtalet innebär att 8190 får förnyat förtroendet som Indianernas Speedways kommunikationsbyrå och det nära samarbetet går nu in på sitt sjunde år.

– Vi är jättenöjda! Min förhoppning är att vi ska fortsätta utveckla samarbetet och locka ännu fler till arenan och sporten. Det är jag säker på att 8190 kan hjälpa oss med, säger Markus Engman, ordförande i Kumla Motorsportklubb.

Indianernas matchevent är ett av länets stora publikmagneter med ett publiksnitt som närmade sig 3 000 besökare per match innan pandemin och restriktionerna slog till. Nu pekar trenden uppåt igen.

Från säsongen 2021 till 2022 ökade publiksnittet med 166 % och under säsongen 2023 ökade snittet med ytterligare 8 %.

Som kommunikationsbyrå till Indianerna Speedway ansvarar 8190 för allt från strategi till mediaproduktion, annonsering och matchkommunikation. Det stora målet 2024 är att fortsätta den positiva utvecklingen och få fler att få upp ögonen för speedwayen som motorsport och underhållning.

– Vi vill försöka bredda och locka nya målgrupper vilket är en superkul utmaning! Speedway ligger mig varmt om hjärtat och det är alltid kul att arbeta med föreningar som tar samhällsansvar utöver sin elitverksamhet. Under 2024 kommer vi även att fortsätta synas som sponsor på arenan och förarnas matchställ, berättar Simon Gustafsson, vd på 8190.

Full fart framåt?

Driftanmälan

1