Säg hej till Abbe!

Säg ’Hej’ till Albin Holmlund, som på kontoret mer är känd som Abbe! Han är 8190s programmeringshjärna och mannen bakom våra avancerade webbprojekt. Det är inte många som känner till vår käre utvecklare då han gärna håller sig bakom sin datorskärm. Vore det därför inte lite roligt att en gång för alla få lära känna honom?

På fritiden befinner sig Abbe hemma i sin lägenhet i Hallsberg. Där spelar han oftast dataspel, trummor eller ser på tv. Får han beskriva sig själv väljer han orden: osportslig, teknisk och problemlösare. Egenskaper som han tycker kommit till stor nytta på jobbet. Så låt oss komma in på lite mer arbetsrelaterade frågor…

– Vi börjar med en lätt fråga. Vad var det egentligen som gjorde att du blev intresserad av programmering?
Jag började med programmering redan som sjuåring. Min pappa höll på med mycket programmering då och han lärde mig under den tiden att göra spel. Sedan dess har det alltid funnits med. Under senare år hjälpte jag även pappa att göra hemsidor till hans företag, vilket gjorde att jag hela tiden lyckades utveckla mina kunskaper. Så mitt intresse visade sig ganska tidigt skulle man kunna säga. På gymnasiet läste jag teknik och fick ibland till och med hålla i lektionerna för att jag kunde sakerna bättre än lärarna!

– Som utvecklare står du ju varje dag inför en mängd utmaningar. Hur fungerar ditt mind set för att lyckas möta dessa utmaningar? Vad är det som motiverar dig?
Jag vet faktiskt inte. Jag är en mästare på problemlösning och att få saker gjort, oavsett hur tighta deadlines vi har. Jag har haft samma typ av strategi sedan skoltiden, vilket har fungerat utmärkt! Detta präglas dessutom av min egenskap som perfektionist. Jag är lite gammaldags av mig och söker gärna ära i mitt arbete. Jag brinner för 8190 och gör allt för att företaget ska växa och bli bättre.

– Vad är hittills det projektet som du lagt mest tid, kraft och kärlek på? Det som du är mest nöjd med och stolt över?
De färdiga projekten som jag är mest nöjd med är bland annat Flex hemsida. Den har tagit mycket tid att göra och det har skett ständiga uppdateringar. Ett jätteroligt arbete! Sen är jag även nöjd med hemsidan vi gjort åt Reklamproffsen, mest för att den vart riktigt snygg.