Lär känna vår praktikant Eric!

Efter årsskiftet har vi haft två praktikanter från Örebro universitet hos oss på 8190. En utav dem är Eric. Han studerar till systemutvecklare och har nu praktiserat här i tio veckor. Då Eric visat på goda kvaliteter kommer han synas till på kontoret även efter sin praktiktid. Vi tänkte därför att det vore hög tid för en presentation och låta honom berätta om hur dagarna kan se ut här med oss!

Hej Eric! Hur har tiden som praktikant på 8190 sett ut för dig?
– Hej! En dag på praktiken börjar för mig mellan klockan åtta och nio på morgonen. Jag slår mig ner i min datastol på kontoret och sysslar med programmering i stort sett hela dagen. Under raster brukar jag också hinna med ett par enkla vinster mot Pierre i pingis. Allt för att undvika matkoman!

Vad har varit roligast under din praktiktid?
– Det roligaste här på praktiken är den ständigt fina stämningen med alla anställda. Men jag tycker även det är kul att få utmana mina kunskaper varje dag.

Är arbetet som systemutvecklare som du förväntat dig?
– På denna fråga vill jag svara både ja och nej. Ja, i form av att jag förväntade mig mycket programmering. Men jag visste ju inte heller vad jag kunde förvänta mig.

Har du lärt dig något nytt av att praktisera hos oss?
– Ja jag har lärt mig massor! Och jag fortsätter lära mig och utvecklas varje dag här.

Hur känns det då att du snart ska återgå till studierna?
– Det känns faktiskt väldigt bra, men med en eftersmak av något konstigt skulle jag ändå säga. Det känns ju egentligen inte som att jag utför ett riktigt arbete när jag är här, då jag alltid har det så roligt och ständigt känner mig underhållen. Trots det ser jag mycket fram emot att få fortsätta mina studier!