fbpx

Fyra enkla tips – så förbättrar du ditt företags sociala medier.

Sociala medier är ett av de mest effektiva verktygen för att synas, sälja och bygga varumärke. Och visste du att flera sociala medieplattformar vittnat om ett ökat användande under de senaste månaderna? Det är med andra ord en bra tid att finnas i flödet med givande och bra innehåll om ditt företag och det ni erbjuder. Det kan generera en enorm spridning och således bli effektiva säljkanaler. Av den anledningen vill vi dela med oss av fyra tips som kan förbättra ditt företags sociala medier.

Tips nummer 1: Analysera vilken plattform ditt företag ska synas på.
Det finns en anledning till att det finns olika typer av sociala medieplattformar. Det är för att de alla riktar sig mot olika typer av målgrupper och på så sätt även olika typer av budskap. Är ni ett företag som riktar er mot andra företag och inte privatpersoner? Då är exempelvis LinkedIn en väldigt bra plattform att synas på och bygga förtroende hos era kunder.

Tips nummer 2: Utgå från er kalender.
Ett roligt kundmöte, en produktlansering eller när ni ska iväg på ett nytt projekt. Se över era kalendrar för månaden. Notera de händelser som ni eventuellt kommer kunna göra till inlägg på era sociala medier. Se till att skriva ner ett par rader om aktiviteten och även ta några bilder när händelsen väl inträffar.

Tips nummer 3: Skapa en intern bildbank.
Börja ta fler bilder och spela in korta filmsnuttar från er arbetsdag – och gör det till en vana. På så vis kan ni börja samla materialet i en intern bildbank som ni sedan kan använda er av till framtida inlägg på era sociala medier.

Tips nummer 4: Schemalägg era inlägg
Publiceringsverktyg är inläggsskaparens bästa vän. Med dessa kan ni schemalägga era inlägg vilket effektiviserar hela processen med att få till ett kontinuerligt flöde på era sociala medier. Då kan ni med andra ord skriva ihop fyra inlägg och se till så att ett publiceras varje vecka utan att själv behöva gå in de dagarna och publicera dem manuellt. Supersmidigt!

Hoppas dessa tips kommer till användning! Se till att vara där för er målgrupp när de använder sociala medier som allra mest. Vi finns här om ni har några frågor eller om ni skulle vilja ta hjälp från oss på 8190.