fbpx

Stolt marknadspartner till
Örebro Innebandy

Uppdrag:
Design Innehåll Media

Örebro Innebandy bildades 2011 och har sedan dess varit en förening som producerat talanger och spelat innebandy på hög nivå. Idag spelar man i Allsvenskan Södra, men var för bara två säsonger sedan uppe i världens bästa innebandyliga. Flera av spelarna som har fostrats i klubben har varit delaktiga i landslagsspel och blivit utlandsproffs. Med andra ord – ett innebandylag och en förening som håller högsta nivå.

Samarbetet mellan 8190 och Örebro Innebandy inleddes inför deras första år i SSL. Tillsammans med en utvald marknadsgrupp ansvarade vi för att skapa kommunikationen under säsongen. Sedan dess har avtalet förlängts varje år och vi är nu inne på det femte året som klubbens marknadspartner.

”Dom finns alltid där och är alltid anträffbara. Det är viktigt för oss eftersom det ofta är snabba bud. Sedan samarbetet inleddes har vi sett ett ökat intresse för både våra sociala medier och event.”

– Marcus Hjelm, marknadsansvarig på Örebro Innebandy

 

 

Genom åren har vi producerat material för sociala medier, gjort riktade kampanjer för att dra publik till matcherna samt varit med och skapat inramning under matcherna. Att samarbeta med ett elitidrottslag innefattar ofta arbete både före, under och efter match. Informationen som ska ut måste vara riktig och välplacerad.

Utöver att skapa digitala element har vi även varit med vid framtagningen av trycksaker, pressreleaser, spelarintervjuer och mycket mer.

Ett genomgående tema för materialet har varit tyngd, seriositet och närvaro. För att sätta den tonen har vi varje säsong spelat in en introfilm som sätter publiken i rätt stämning inför varje match och som även delas i digitala kanaler.

Kommunikation som lirar i en högre liga?