8190 skapar publiksumma till Indianernas hemmapremiär

Simon Gustafsson är VD här på 8190 och ansvarar även för all typ av försäljning. Han är 8190’s energiknippe och är i särklass företages bästa talare. Det som många däremot inte vet är att Simon en gång i tiden varit speedwayproffs, där han bland annat körde för Indianerna som idag är en av 8190’s uppdragsgivare.

Sedan hösten 2017 har 8190 haft ett samarbete med Indianerna, speedwayklubben från Kumla. Vi har sedan dess haft hand om deras kommunikation i form av webb, sociala medier och tryck, men vi ansvarar också över klubbens sponsornätverk och upplevelsen på arenan.

Förra tisdagen var det dags för Indianernas hemmapremiär på Glottra Skog Arena. Simon fick då agera evenemangsansvarig och stod inför utmaningen att göra matchpremiären till en publikattraktion.

Vad ville du att eventet skulle åstadkomma?
– Precis det jag tyckte att vi lyckades uppnå. Vi hade närmare 3000 i publiksiffra, vilket är högt över det vi budgeterade för. Mitt nätverksgäng som jag bjudit dit hade en jättebra kväll, de som satt på VIP-läktaren hade också hade en jättebra kväll. Alla partners var supernöjda och det spreds en bra stämning där ute! Sen gick det ju käpprätt med det sportsliga, vi fick ju verkligen storstryk… Men vi mötte faktiskt ett lag som var mycket bättre, och ja, då blir det ofta sådana siffror, säger Simon missnöjt.

Är du nöjd med kvällen eller känner du att du kunde gjort något bättre?
– Jag känner mig tillfreds med kvällen som helhet. Mina ansvarsområden lyckades jättebra, så jag är verkligen helnöjd, avslutar Simon glatt.

Nästa hemmamatch för Indianerna är tisdagen den 29/5 klockan 19:00, då Dackarna gör besök på Glottra Skog Arena. Vi rekommenderar alla att ta sig ut till Sannahed för att få uppleva ett toppenevent!